Budínská bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Budínská bábovka
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42467 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
Na kvásek | |
---|---|
5 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
1 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka polohrubá |
Na bábovku | |
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
60 g | Hrozinky |
80 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 181,2mg |
Draslík | 170,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Hrozinky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Budínská bábovka postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Zatímco kyne, smícháme v míse mouku, vejce, máslo, cukr, hrozinky a sůl. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které dělá při hnětení bubliny. Zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout. Vymažeme bábovkovou formu olejem a vykynuté těsto do ní namačkáme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova, po vyklopení poprášíme moučkovým cukrem. |