Recept

Mandlovo - čokoládové cukrovinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 42470
Kategorie: Cukroví

Ingredience

330 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
40 g Kakao
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mandle
350 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko polotučné
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 473kJ
21% Sacharidy 76 g
37% Tuky 28 g
1% Sodík 22 mg
21% Bílkoviny 12 g

Mandlovo - čokoládové cukrovinky postup přípravy receptu:

1

Necháme změknout máslo. Hladkou mouku vsypeme do misky, přidáme 2 kávové lžičky prášku do pečiva a promícháme. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr (trošku moučkového cukru si ještě necháme na později) a přidáme špetku soli a opět vařečkou promícháme. Do menší misky si rozklepneme vejce a 2 lžičky bílku si oddělíme a necháme v malé mističce. Vejce pak vložíme do misky ke směsi mouky a cukru a přidáme změklé máslo. Kuchyňským robotem s hnětacími metlami umícháme v misce těsto dohladka. Pak ho z mísy vyndáme ven na vál a dál ručně prohněteme, až je tvárné a pružné.

2

Oddělíme si třetinu z vytvořeného těsta a necháme ho stranou. Do zbylých dvou třetin těsta přidáme kakao, zbytek moučkového cukru, lžíci mléka a mandle, které jsme předtím nasekali. Prohněteme a pak tmavé těsto s přidaným kakaem rozválíme do čtyř obdélníků o délce cca 32 centimetrů, šířce 3,5 centimetru a tloušťce 1,5 centimetru. Ze světlého těsta vytvoříme obdélník o rozměrech 45 krát 30 centimetrů. Rozdělíme ho na čtyři pruhy přibližně 11 krát 30 centimetrů. Vzniklé pruhy potřeme vaječným bílkem, který jsme si na začátku odložili stranou. Na vál si položíme pruh světlého těsta a na něj široký pruh tmavého těsta. Tmavé těsto obalíme světlým těstem a tak postupujeme u všech čtyř tmavých a světlých dílů těsta. Na závěr všechny čtyři špalíky zabalíme do alobalu a uložíme na noc do chladničky.

3

Druhý den je rozbalíme a krájíme na plátky široké přibližně 1 centimetr. Plátky poklademe na plech, který jsme předtím pokryli pečicím papírem. Předehřejeme si troubu na 200 °C a pečeme asi 12 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept