Recept

Třešňovo-čokoládové kostky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 42474
Kategorie: Koláče

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Tuk
Na těsto
230 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
4 kávová lžička Kakao
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko polotučné
750 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
20 ks Třešně
5 ks Vejce slepičí
Na krém
80 g Cukr moučkový
250 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko polotučné
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
Na polevu
200 g Čokoláda hořká
40 ml Kokosová smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 768kJ
6% Sacharidy 20 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 20 mg
5% Bílkoviny 3 g

Třešňovo-čokoládové kostky postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme máslo a rozetřeme ho, aby se vytvořila pěna. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr a přidáme špetku soli. Kuchyňským robotem šleháme dohladka. Postupně přidáváme vejce a jedno po druhém je zašleháváme do těsta.

2

V míse si připravíme mouku s práškem do pečiva a uprostřed hromádky mouky vytvoříme důlek. Do něj vložíme lžíci ušlehaného másla s cukrem. Zapracujeme ji a pokračujeme dále, postupně dovnitř zapracujeme všechnu ušlehanou hmotu a umícháme, aby těsto bylo hladké. Rozdělíme těsto na dvě poloviny. Jednu vložíme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech o rozměrech 46 krát 30 centimetrů. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao smíchané s mlékem. Hladké tmavé těsto pak rozetřeme na světlou část na plechu. Odpeckované a na poloviny rozříznuté třešně rozložíme na těsto. Předehřejeme si troubu na 200 °C a pečeme asi 40 minut. Hotový koláč vyndáme z trouby a necháme při pokojové teplotě vychladnout.

3

Připravíme si krém. Pudink uvaříme podle návodu uvedeném na jeho obalu, použijeme přitom ale jenom 4 lžíce mléka a 80 gramů cukru. V misce rozetřeme máslo do pěny a vlijeme a zašleháme do něj pudink. Hotový krém rozetřeme na povrchu upečeného koláče.

4

Nakonec si nachystáme polevu. Do misky dáme rozlámané kousky čokolády společně s kokosovou smetanou. Zahřejeme, aby se čokoláda úplně rozpustila a navrstvíme polevu na koláč. Necháme ztuhnout a koláč před servírováním rozkrájíme na kostky o rozměrech 5 krát 5 centimetrů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept