Maďarský paprikový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský paprikový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42477 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Paprika červená |
6 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 634,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 232,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ocet jablečný, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský paprikový salát postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené papriky opečeme na plotně nebo ve vyhřáté troubě. Oloupeme je, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na dílky a spolu s paprikami vsypeme do mísy. |
3 | V misce smícháme jablečný ocet s olivovým olejem, oloupanou, nastrouhanou cibulí, nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, našleháme a nalijeme na salát. Vše zlehka promícháme. |
4 | Salát podáváme vychlazený. |