Jednoduchý recept

Mořský okoun s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42480

Ingredience

450 g Brambory
2 ks Cibule
1 ks Citron
400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
600 g Okoun - filety
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
7% Sacharidy 24 g
2% Tuky 1 g
17% Sodík 331 mg
59% Bílkoviny 33 g

Mořský okoun s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Malé oloupané brambory rozkrojíme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, položíme na plech s pečicím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C. Po 30-35 minutách zkusíme, zda jsou brambory upečené dokřupava.

2

Než se brambory upečou připravíme nízkou keramickou misku, narovnáme do ní 2 rozkrojené mořského okouny (nebo 4 filety bílé ryby bez kostí), zasypeme citronovou kůrou, tenkými plátky zelené cibulky, prolisovaným česnekem, čerstvě nasekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou. Do solíme a do pepříme podle chuti. Přikryté alobalem pečeme 20-25 minut, až jsou ryby propečené. Opékané brambory, vypečená šťáva a dušené fazolky podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept