Pečená koleda s mletým uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená koleda s mletým uzeným
Pečená koleda s mletým uzeným
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42481 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
300 g | Uzené maso vařené |
1 ks | Vejce slepičí |
Těsto | |
---|---|
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 225,4mg |
Draslík | 102,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Vejce slepičí, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzené maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená koleda s mletým uzeným postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme k ní celé vajíčko, žloutek, rozpuštěné vlažné máslo, 2 lžíce smetany, sůl, pepř a dobře vypracujeme těsto. Na vále těsto vyválíme na tenkou placku a několikrát ji přeložíme. zabalíme je do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny v chladničce. |
2 | Mezitím si pomeleme uzené vařené maso. Těsto po 2 hodinách na vále znovu rozválíme na sílu asi 1 cm, nakrájíme z něj obdélníčky přibližně 9 x 7 cm. Do středu dáme lžíci pomletého masa, těsto spojíme a vytvarujeme z něj vajíčka. |
3 | Pečící plech potřeme 1 lžicí sádla, "vajíčka" poskládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, na několika místech těsto vždy propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 30-35 minut dozlatova. |
4 | Pečenou koledu s uzeným podáváme teplou i studenou. |