Recept

Pečená koleda s mletým uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42481
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Sádlo škvařené
300 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
Těsto
200 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 875kJ
12% Sacharidy 45 g
101% Tuky 76 g
6% Sodík 114 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pečená koleda s mletým uzeným postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme k ní celé vajíčko, žloutek, rozpuštěné vlažné máslo, 2 lžíce smetany, sůl, pepř a dobře vypracujeme těsto. Na vále těsto vyválíme na tenkou placku a několikrát ji přeložíme. zabalíme je do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny v chladničce.

2

Mezitím si pomeleme uzené vařené maso. Těsto po 2 hodinách na vále znovu rozválíme na sílu asi 1 cm, nakrájíme z něj obdélníčky přibližně 9 x 7 cm. Do středu dáme lžíci pomletého masa, těsto spojíme a vytvarujeme z něj vajíčka.

3

Pečící plech potřeme 1 lžicí sádla, "vajíčka" poskládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, na několika místech těsto vždy propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 30-35 minut dozlatova.

4

Pečenou koledu s uzeným podáváme teplou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept