Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 42482
Kategorie: Bábovky

Ingredience

Na plech
4 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Tuk
Na těsto
60 g Čokoláda hořká
4 polévková lžíce Cukr krupice
160 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 balení Droždí sušené
2 polévková lžíce Kakao
200 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mléko polotučné
1 kg Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Ořechy lískové
6 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
Na polevu
1 polévková lžíce Cukr moučkový
4 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 131kJ
36% Sacharidy 131 g
58% Tuky 44 g
5% Sodík 98 mg
39% Bílkoviny 22 g
Bábovka mramorová

Bábovka mramorová postup přípravy receptu:

1

Do misky nasypeme mouku a promícháme ji se sušeným droždím. Přidáme všechny další suroviny podle soupisu v receptu a kuchyňským robotem s hnětacími metlami hněteme minimálně pět minut. Začínáme na nejnižší rychlosti robotu a postupně ji zvyšujeme. Pak těsto v míse přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.

2

Jakmile je těsto dostatečně vykynuté, znovu ho prohněteme, teď už stačí ručně, aby bylo pružné a hladké.

3

Připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dvě třetiny těsta vložíme do formy. Zbylou třetinu těsta necháme v míse a přidáme k ní kakaový prášek, cukr, rozpuštěnou hořkou čokoládu a mléko. Dobře promícháme. Hotové těsto vlijeme do formy a vidličkou lehce propichujeme, čímž docílíme mramorování.

4

Znovu těsto odložíme na teplé místo a přikryté utěrkou necháme 45 minut kynout. Až nabude asi o jednu třetinu, je správně vykynuté. Mezitím si předehřejeme troubu na 190 °C. Bábovku vložíme do trouby a pečeme 50 minut.

5

Nakonec hotovou bábovku vyklopíme z formy, potíráme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept