Jednoduchý recept

Pizza s batáty, artyčoky a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42483

Ingredience

150 g Brambory sladké (Batáty)
0,5 kávová lžička Olej olivový
25 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Rajčata
100 g Ricotta
0,5 hrst Roketa
500 g Těsto na pizzu
3 ks Artyčoky

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,514 kcal
Kilojoule 6 333kJ
49% Sacharidy 178 g
29% Tuky 22 g
111% Sodík 2 g
116% Bílkoviny 65 g

Pizza s batáty, artyčoky a ricottou postup přípravy receptu:

1

Oloupané batáty, neboli sladké brambory, nakrájené na tenké plátky potřeme olivovým olejem a opékáme 3-4 minuty z obou stran v troubě. Troubu předehřejeme na 220 °C. Brambory po upečení překrojíme na polovinu.

2

Pod rozpálený gril vsuneme červenou paprikou zbavenou semínek a pečeme 6-8 minut, do zčernání slupky. Vytáhneme, po ochladnutí sloupneme slupku a nakrájíme na tenké proužky.

3

Připravený korpus na pizzu potřeme rajčatovým protlakem (se sníženým obsahem soli) a na něj narovnáme upečené batáty, červenou papriku, plátky artyčokových srdíček, plátky rajčat, vypeckované černé olivy a nízkotučnou ricottu a pečeme 12-15 minut do ztmavnutí okraje korpusu. Rozkrojíme na 6 dílů a ozdobíme lístky čerstvé rokety.

Poznámka

Ricotta je nízkotučný krémový sýr podobný tvarohu z kravského nebo kozího mléka. Roketa je salát s hořkou nakyslou chutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept