Recept

Jehněčí maso s čočkou a kari kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42485
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

400 g Brambory sladké (Batáty)
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Čočka zelená Puy
1 kávová lžička Garam masala
230 ml Hovězí vývar základní
700 g Jehněčí maso
2 kávová lžička Kari koření
15 g Máta
2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 371kJ
11% Sacharidy 39 g
31% Tuky 24 g
19% Sodík 378 mg
55% Bílkoviny 31 g

Jehněčí maso s čočkou a kari kořením postup přípravy receptu:

1

Pro přípravu jehněčího masa s čočkou a kari kořením použijeme teflonovou pánev se silným dnem. V pánvi rozehřejeme olej, do něj nasypeme plátky cibule, nadrobno nakrájené červené chilli papričky, bez semínek, prolisovaný česnek a mletý zázvor. Pečeme do měkka.

2

Přisypeme kari koření, indické koření garam masala, sůl, citronovou šťávu a kostky jehněčího masa, předem zbaveného tučných částí. Vše dobře promícháme, přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, 125 ml hovězího vývaru, nasekanou čerstvou mátu a zelenou čočku, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut přikryté pokličkou. Doplníme na kostky na krájené batáty, zbylým vývarem a vaříme do měkka, asi 20-25 minut.

Poznámka

Podáváme s rýží basmati a ozdobené mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept