Jehněčí maso s čočkou a kari kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s čočkou a kari kořením
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42485 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Čočka zelená Puy |
1 kávová lžička | Garam masala |
230 ml | Hovězí vývar základní |
700 g | Jehněčí maso |
2 kávová lžička | Kari koření |
15 g | Máta |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 624,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kari koření, Máta, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čočka zelená Puy, Garam masala, Jehněčí maso, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s čočkou a kari kořením postup přípravy receptu:
1 | Pro přípravu jehněčího masa s čočkou a kari kořením použijeme teflonovou pánev se silným dnem. V pánvi rozehřejeme olej, do něj nasypeme plátky cibule, nadrobno nakrájené červené chilli papričky, bez semínek, prolisovaný česnek a mletý zázvor. Pečeme do měkka. |
2 | Přisypeme kari koření, indické koření garam masala, sůl, citronovou šťávu a kostky jehněčího masa, předem zbaveného tučných částí. Vše dobře promícháme, přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, 125 ml hovězího vývaru, nasekanou čerstvou mátu a zelenou čočku, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut přikryté pokličkou. Doplníme na kostky na krájené batáty, zbylým vývarem a vaříme do měkka, asi 20-25 minut. |
Poznámka
Podáváme s rýží basmati a ozdobené mátou.