Recept

Bramborové vařené buchty s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42487

Ingredience

800 g Brambory
2 ks Cibule
250 g Krupice dětská
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
300 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
5,5 l Voda pitná
350 g Zelí kysané
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,061 kcal
Kilojoule 4 439kJ
26% Sacharidy 94 g
82% Tuky 62 g
45% Sodík 895 mg
42% Bílkoviny 23 g

Bramborové vařené buchty s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a uvaříme v 1.5 dl vody brambory ve slupce. Vaříme je přibližně 20 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Nakrájíme na drobno uzené vařené maso.

2

Žemle pokrájíme na kostičky, které v pánvi na rozpuštěném másle osmažíme dozlatova. Přidáme je k bramborům spolu s vejcem, solí a dětskou krupicí (220-250 g). Dobře uhněteme polotuhé těsto. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na placku o síle asi 7-8 mm. Formičkou o průměru přibližně 8 cm vykrojíme kolečka. Na každou placičku těsta dáme lžíci uzeného masa a konce těsta slepíme k sobě a v dlaních vytvarujeme malé buchty.

3

Slaninu pokrájíme na kostičky, cibule nakrájíme nadrobno. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme slaninu a vysmažíme ji na zlaté škvarky. Opatrně je vyjmeme a odložíme do misky. Na omastek dáme cibuli a osmažíme ji dozlatova.

4

Ve větším hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli.

5

Bramborové buchty vložíme opatrně do vařící vody a vaříme je přibližně 4-6 minut. Občas promícháme, jakmile vyplavou napovrch, jednu buchtu vyjmeme, rozkrojíme - tak zjistíme jestli je dostatečně uvařená. Knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, odložíme do mísy, polijeme omastkem s cibulí, slaninovými škvarky, opatrně promícháme a podáváme je s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept