Zelný salát s jablky a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s jablky a ořechy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 42488 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Řeřicha, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s jablky a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, na hranolky nakrájená jablka zbavená jádřinců, nasekaná ořechy a nakrájenou řeřichu. |
2 | Z octa a olivového oleje umícháme zálivku, podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Nalijeme na salát a zlehka promícháme. |
3 | Před podáváním necháme salát chvíli uležet v chladničce. |