Debrecínské medové perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínské medové perníčky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42490 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Kandovaná pomerančová kůra |
12 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
500 g | Med včelí |
50 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Pšeničná krupice |
5 kávová lžička | Rum |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 76,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Rum, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínské medové perníčky postup přípravy receptu:
1 | Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem. |
Poznámka
Těsto se musí 3 hodiny nechat uležet.