Jednoduchý recept

Debrecínské medové perníčky

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 42490
Kategorie: Perníky

Ingredience

50 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
50 g Kandovaná pomerančová kůra
12 g Kypřicí prášek do pečiva
20 g Máslo čerstvé
500 g Med včelí
50 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Pšeničná krupice
5 kávová lžička Rum
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 885kJ
13% Sacharidy 46 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 5 mg
6% Bílkoviny 4 g

Debrecínské medové perníčky postup přípravy receptu:

1

Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem.

Poznámka

Těsto se musí 3 hodiny nechat uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept