Kuřecí salát s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát s hroznovým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 42491 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Hroznové víno |
300 g | Kuřecí maso pečené |
50 g | Mandle |
1 ks | Salát hlávkový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 103,8mg |
Draslík | 187,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hroznové víno, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí maso pečené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí salát s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Maso z pečeného (grilovaného nebo vařeného) kuřete nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy. Přidáme na tenké nudličky nakrájený sýr a omytý, na kousky natrhaný hlávkový salát. Nakonec vsypeme omyté, podélně rozpůlené hroznové víno. |
2 | Vše zakapeme citronovou šťávou a podle chuti osladíme. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu a salát posypeme nasucho opraženými plátky mandlí. |