Jednoduchý recept

Hovězí steaky s oreganem a tykví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42493

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 plátek Hovězí maso přední
0,5 kávová lžička Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
2 ks Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 hrst Roketa
1 špetka Sůl
250 g Tykev
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 92 kcal
Kilojoule 384kJ
5% Sacharidy 18 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 61 mg
5% Bílkoviny 3 g

Hovězí steaky s oreganem a tykví postup přípravy receptu:

1

Do nízké keramické mísy naskládáme hovězí plátky ze žebírek (1 plátek asi 160g). Citronovou šťávu, prolisovaný česnek, čerstvé nasekané oregano, sůl a pepř smícháme v malé misce. Vzniklou směs vetřeme do hovězích plátků.

2

Na kostky nakrájenou dýni (tykev) a oloupané nakrájené pastiňáky nasypeme na plech s pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a 20-25 minut opékáme dozlatova.

3

Pod rozpálený gril vsuneme ochucené plátky a z obou stran pečeme 3-4 minuty.

4

Hotové steaky podáváme s opečenou tykví a pastiňákem, zdobíme lístky rokety.

Poznámka

Mezi tykví a dýní není rozdíl. Roketa je salát s hořkou nakyslou chutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept