Hovězí steaky s oreganem a tykví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steaky s oreganem a tykví
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42493 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 plátek | Hovězí maso přední |
0,5 kávová lžička | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
2 ks | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Roketa |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 189,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 125,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hovězí maso přední, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pastinák, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steaky s oreganem a tykví postup přípravy receptu:
1 | Do nízké keramické mísy naskládáme hovězí plátky ze žebírek (1 plátek asi 160g). Citronovou šťávu, prolisovaný česnek, čerstvé nasekané oregano, sůl a pepř smícháme v malé misce. Vzniklou směs vetřeme do hovězích plátků. |
2 | Na kostky nakrájenou dýni (tykev) a oloupané nakrájené pastiňáky nasypeme na plech s pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a 20-25 minut opékáme dozlatova. |
3 | Pod rozpálený gril vsuneme ochucené plátky a z obou stran pečeme 3-4 minuty. |
4 | Hotové steaky podáváme s opečenou tykví a pastiňákem, zdobíme lístky rokety. |
Poznámka
Mezi tykví a dýní není rozdíl. Roketa je salát s hořkou nakyslou chutí.