Pizza s polosuchým salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s polosuchým salámem
Pizza s polosuchým salámem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 42494 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Těsto na pizzu se sušeným droždím [42436] | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Droždí sušené |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Omáčka na pizzu [42437] | |
0,3 kávová lžička | Bazalka sušená |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
6 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
1 kávová lžička | Víno madeira |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Na náplň | |
1 ks | Cibule |
150 g | Salám Herkules |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 483,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Bazalka sušená, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka), Salám Herkules, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s polosuchým salámem postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu se sušeným droždím [42436]: |
2 | V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme na teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut. |
3 | Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct. |
4 | Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme. |
5 | Omáčka na pizzu [42437]: |
6 | Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. |
7 | Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přimícháme česnek s paprikou a minutku smažíme. Poté vmícháme rajčata a za stálého míchání necháme zredukovat tekutinu. K rajčatům zamícháme rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr, tymián, oregano, bazalku, bobkový list, madeiru a worcester. Dobře promícháme a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Ze směsi odstraníme bobkový list a můžeme natřít na těsto. |
8 | Omáčku posypeme ustrouhaným sýrem, poklademe vějířovitě plátky salámu a posypeme drobně pokrájenou cibulí. |
9 | Pizzu pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut a hned podáváme. |