Recept

Velikonoční klobásové buchty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42495

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
630 g Klobása uzená
1 kávová lžička Kmín drcený
2 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 497kJ
22% Sacharidy 80 g
53% Tuky 39 g
25% Sodík 502 mg
75% Bílkoviny 42 g

Velikonoční klobásové buchty postup přípravy receptu:

1

Klobásu nakrájíme na kostičky. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek do něj rozdrobíme droždí, špetku cukru, 1-2 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když droždí vykyne, přidáme 2 žloutky, rozpuštěné vlažné máslo, 2 lžíce smetany, sůl, drcený kmín, pepř a dobře těsto vypracujeme. Musí být vláčné. Zakryjeme ho čistým plátnem a necháme minimálně 30 minut v teple vykynout.

2

Těsto vyválíme na placku o síle asi 1 cm, nakrájíme z něj obdélníčky přibližně 10 x 10 cm. Do středu dáme lžíci nakrájené klobásy, těsto spojíme a vytvarujeme z něj menší buchty.

3

Pečící plech potřeme olejem, buchty poskládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a necháme je minimálně 15 minut znovu vykynout. Pečeme je v předehřáté troubě na 190°C přibližně 30-35 minut dozlatova.

4

Podáváme je mírně vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept