Velikonoční klobásové buchty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční klobásové buchty
Velikonoční klobásové buchty
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42495 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
630 g | Klobása uzená |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 267,0mg |
Draslík | 278,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 309,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 323,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční klobásové buchty postup přípravy receptu:
1 | Klobásu nakrájíme na kostičky. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek do něj rozdrobíme droždí, špetku cukru, 1-2 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když droždí vykyne, přidáme 2 žloutky, rozpuštěné vlažné máslo, 2 lžíce smetany, sůl, drcený kmín, pepř a dobře těsto vypracujeme. Musí být vláčné. Zakryjeme ho čistým plátnem a necháme minimálně 30 minut v teple vykynout. |
2 | Těsto vyválíme na placku o síle asi 1 cm, nakrájíme z něj obdélníčky přibližně 10 x 10 cm. Do středu dáme lžíci nakrájené klobásy, těsto spojíme a vytvarujeme z něj menší buchty. |
3 | Pečící plech potřeme olejem, buchty poskládáme na plech, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a necháme je minimálně 15 minut znovu vykynout. Pečeme je v předehřáté troubě na 190°C přibližně 30-35 minut dozlatova. |
4 | Podáváme je mírně vychladlé. |