Jednoduchý recept

Bramborovo-celerový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 42500
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
500 g Celer bulvový
2 ks Jablka
2 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 070kJ
11% Sacharidy 40 g
11% Tuky 8 g
33% Sodík 659 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bramborovo-celerový salát postup přípravy receptu:

1

Očištěný celer uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme vychladnout.

2

Ve slupce uvařené brambory a natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme na nudličky nakrájený celer a oloupaná, na tenké plátky nakrájená jablka. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.

3

Olej promícháme s octem, solí a pepřem. Nalijeme na salát a zlehka promícháme.

4

Salát podáváme dobře vychlazený.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept