Recept

Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 42501

Ingredience

100 g Cukr krupice
50 g Kandovaná pomerančová kůra
30 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
50 g Piškoty dětské kulaté
20 ml Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
40 g Strouhanka
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 222kJ
17% Sacharidy 62 g
67% Tuky 51 g
8% Sodík 162 mg
30% Bílkoviny 17 g

Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:

1

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty, mouku, v rumu naloženou kandovanou pomerančovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

2

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme ji připravenou směsí. Urovnáme povrch a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.

3

Hotové podáváme se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept