Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42501 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
50 g | Kandovaná pomerančová kůra |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
50 g | Piškoty dětské kulaté |
20 ml | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
40 g | Strouhanka |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 445,0mg |
Draslík | 218,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Rum, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový nákyp s pomerančovou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, rozdrcené piškoty, mouku, v rumu naloženou kandovanou pomerančovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a naplníme ji připravenou směsí. Urovnáme povrch a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut. |
3 | Hotové podáváme se šlehačkou. |