Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42503

Ingredience

500 g Brambory
1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
1 kávová lžička Majoránka
1,5 dl Mléko plnotučné
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
250 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
6% Sacharidy 22 g
60% Tuky 45 g
33% Sodík 666 mg
24% Bílkoviny 14 g

Vošouchy ze Šumavy postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme asi 20 minut, pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. V misce do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, který přidáme k bramborům. Česnek oloupeme a prolisujeme.

2

Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek nastrouhané syrové brambory. Uhněteme polotuhé těsto, do kterého vmícháme na kostičky pokrájené vařené uzené maso. Zapékací mísu vymažeme sádlem (1 lžíce), těsto vložíme do pekáče a necháme asi hodinu kynout.

3

Masový koláč potřeme roztopeným sádlem (0.5 lžíce) a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.

4

Upečené "vošouchy" krájíme na čtverce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept