Zeleninová pomazánka s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová pomazánka s vepřovým masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42506 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
50 g | Česnek |
1000 g | Cibule |
100 g | Deko |
40 g | Feferony |
900 g | Olej slunečnicový |
2000 g | Paprikové lusky čerstvé |
1000 g | Rajčata |
1000 g | Vepřový ořez |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 595,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,6mg |
Vitamín E | 18,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová pomazánka s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Papriky bez jádřinců, rajčata, oloupananou cibuli a maso pokrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, přidáme celý česnek, feferonky, dusíme zvolna přibližně hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci vaření necháme vodu téměř odpařit, hrnec odstavíme, zeleninu rozmixujeme, přimícháme olej, Deko, naplníme pomazánkou menší zavařovací sklenice a zavařujeme 20 minut. |
2 | Vychladlou pomazánku používáme na topinky nebo jako základ pikantních omáček. |