Jednoduchý recept

Vepřové maso a thajské nudle

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42508

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
450 g Nudle rýžové
2 kávová lžička Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
450 g Vepřové maso libové
1,5 l Voda pitná
1 ks Zelí čínské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 078kJ
29% Sacharidy 103 g
30% Tuky 23 g
16% Sodík 313 mg
47% Bílkoviny 26 g

Vepřové maso a thajské nudle postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso potřeme 2 lžícemi omáčky Hoisin. Pečeme pod rozpáleným grilem, na plechu s pečicím papírem, v troubě předehřáté na 200°C. Doba pečení 30-35 minut, maso musí být propečené.

2

Podle návodu na obalu uvaříme thajské nudle, bez cholesterolu.

3

Sezamový olej rozehřejeme ve wok pánvi, přidáme prolisovaný česnek, tenké proužky z malé červené papriky, bez semínek, a 2 minuty smažíme. Přilejeme vodu, netučnou sójovou omáčku, zbytek omáčky Hoisin, plátky čínského zelí a jarní cibulky a 2 minuty smažíme, dokud nezměkne čínské zelí. Občas promícháme. Přidáme propečené vepřové maso a nudle, promícháme, prohřejeme. Po rozdělení do misek ihned podáváme.

Poznámka

Omáčka Hoisin, tzv. čínská barbecue omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept