Pomazánka z vařených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z vařených brambor
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 42509 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
4 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
80 g | Kečup |
100 g | Olej slunečnicový |
10 g | Paprika mletá pálivá |
10 g | Paprika mletá sladká |
10 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 862,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 11,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Paprika mletá pálivá, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z vařených brambor postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Do mísy vložíme rozmačkané brambory, přisypeme cibuli, česnek, mletou sladkou papriku, mletou pálivou papriku, přidáme žloutek, kečup, osolíme, zakápneme worcesterem a přilijeme olej. Všechno spolu důkladně promícháme a dáme do lednice uležet. |
3 | Pomazánku používáme na topinky nebo jako pikantní přílohu k masu. |
Poznámka
Pomazánku používáme na topinky nebo jako pikantní přílohu k masu.