Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42511 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Créme fraiche |
200 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
0,5 hrst | Oregano čerstvé |
200 g | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tagliatelle |
75 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar z humrů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 261,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej chilli, Oregano čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Tagliatelle, Vývar z humrů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik postup přípravy receptu:
1 | Papriku omyjeme, napůl překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme, abychom se zbavili zbylých jadýrek a nadrobno nakrájíme. Cibuli a stroužky česneku oloupeme a též nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriky, cibuli a česnek a vše necháme 3-5 minut zpěnit. Směs mícháme. |
2 | Poté papriky podlijeme bílým vínem, přidáme humrový vývar a dusíme 2-4 minuty na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, pro zjemnění přidáme creme fraiche. |
3 | Pokud nemáme krevety loupané, očistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozpálíme chilli olej a ze všech stran na něm krevety osmahneme. Poté je vyjmeme a dáme asi na 3 minuty do omáčky, kde je při nízké teplotě necháme táhnout. |
4 | Taglitatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oregano opláchneme, osušíme. Otrháme lístky a nakrájíme je na nudličky. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře a přelijeme paprikovou omáčkou. Posypané oreganem podáváme. |