Vaječná pomazánka se salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná pomazánka se salámem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42512 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
20 g | Hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pažitka |
100 g | Salám měkký |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 382,6mg |
Draslík | 167,4mg |
Vláknina | 187,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Salám měkký, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná pomazánka se salámem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, měkký salám nakrájíme na drobné kostičky, pažitku posekáme. |
2 | Vejce oloupeme, vyndáme žloutky a utřeme je s máslem a solí. Vložíme do misky, přidáme syrový žloutek, salám, hořčici, důkladně promícháme, bílek posekáme najemno a přimícháme do pomazánky. Nakonec vmícháme pažitku a můžeme podávat. |
3 | Pomazánku podáváme s bílým pečivem. |