Recept

Široké nudle se zaděnkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42513
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
5 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř bílý
0,5 hrst Petržel - nať
2 ks Šalotka
1 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Tagliatelle
250 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná
1 kg Mušle Venušiny

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 614kJ
29% Sacharidy 105 g
24% Tuky 18 g
73% Sodík 1 g
107% Bílkoviny 60 g

Široké nudle se zaděnkami postup přípravy receptu:

1

Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. Otevřené mušle vyhodíme. Šalotku oloupeme, omyjeme a najemno nakrájíme. Filety nakládaných sardelí též nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme pomocí lisu na česnek. Petrželku a oregano opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Sardele a česnek smícháme s jednou lžící olivového oleje.

2

Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje. Přidáme šalotku, kterou na středně silném ohni osmahneme. K šalotce přidáme sardele a podlijeme bílým vínem.

3

Na pánev přidáme mušle a vše pod pokličkou dusíme, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle vyhodíme. Ke směsi přidáme nasekané bylinky, ztlumíme plamen na velmi mírný a vše povaříme dalších 5 minut.

4

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Omáčku s mušlemi dochutíme bílým pepřem, solí a promícháme s těstovinami. Upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept