Široké nudle se zaděnkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Široké nudle se zaděnkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42513 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
1 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
250 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
1 kg | Mušle Venušiny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 740,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Šalotka, Sardelové řezy, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Těstoviny Tagliatelle, Mušle Venušiny mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Široké nudle se zaděnkami postup přípravy receptu:
1 | Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. Otevřené mušle vyhodíme. Šalotku oloupeme, omyjeme a najemno nakrájíme. Filety nakládaných sardelí též nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme pomocí lisu na česnek. Petrželku a oregano opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Sardele a česnek smícháme s jednou lžící olivového oleje. |
2 | Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje. Přidáme šalotku, kterou na středně silném ohni osmahneme. K šalotce přidáme sardele a podlijeme bílým vínem. |
3 | Na pánev přidáme mušle a vše pod pokličkou dusíme, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle vyhodíme. Ke směsi přidáme nasekané bylinky, ztlumíme plamen na velmi mírný a vše povaříme dalších 5 minut. |
4 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Omáčku s mušlemi dochutíme bílým pepřem, solí a promícháme s těstovinami. Upravíme na talíře a podáváme. |