Recept

Rizoto se žampiony, tykví a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 42514
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 ks Pórek
400 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
100 g Šunka od kosti
100 g Sýr Parmezán
120 g Tykev
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
1,3 l Vývar drůbeží
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 985 kcal
Kilojoule 4 123kJ
29% Sacharidy 103 g
23% Tuky 17 g
87% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 27 g

Rizoto se žampiony, tykví a šunkou postup přípravy receptu:

1

Tykev nakrájíme na kousky, položíme na plech s pečícím papírem, potřeme olivovým olejem, jemně osolíme, opepříme a na 25-30 minut dáme do předehřáté trouby na 230°C. Pečeme doměkka.

2

V pánvi se silným dnem, nejlépe teflonové, zahřejeme olej, přisypeme kolečka pórku, prolisovaný česnek, kostičky šunky od kosti (3% tuku) a 2 minuty smažíme. Pak přilijeme bílé víno, přidáme nasekaný čerstvý tymián, kostičky žampionů, zamícháme a 4 minuty vaříme. Vmícháme krátkozrnnou bílou rýži a upečenou tykev, zalijeme drůbežím vývarem. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě (na 200°C), pečeme 25 minut, do změknutí rýže. Přidáme nasekanou petrželovou nať a okořeníme. Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.

Poznámka

Můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept