Makarony s Venušinými mušlemi a rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s Venušinými mušlemi a rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 42516 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Mušle Venušiny |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
850 g | Rajčata |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 777,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle Venušiny, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s Venušinými mušlemi a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme a očistíme. Otevřené mušle vyhodíme. Zavřené mušle dáme do hrnce a zalijeme citronovou šťávou a vodou, poté vaříme na mírném ohni přikryté pokličkou asi 8 minut, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle opět vyhodíme. Z otevřených vyjmeme maso a odložíme stranou. |
2 | Stroužky česneku oloupeme a pomocí nože utřeme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj česnek a 5 minut ho podusíme. Poté přidáme na pánev rajčata i se šťávou a vše promícháme. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou zhruba 20 minut. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme maso z mušlí a prohřejeme ho. |
3 | Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme zpět do hrnce, přidáme omáčku s masem, petrželku a opatrně promícháme. Podáváme v nahřáté míse. |