Recept

Makarony s Venušinými mušlemi a rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42516
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Mušle Venušiny
80 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
850 g Rajčata
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 425kJ
25% Sacharidy 90 g
36% Tuky 27 g
48% Sodík 952 mg
98% Bílkoviny 55 g

Makarony s Venušinými mušlemi a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Zaděnky neboli Venušiny mušle omyjeme a očistíme. Otevřené mušle vyhodíme. Zavřené mušle dáme do hrnce a zalijeme citronovou šťávou a vodou, poté vaříme na mírném ohni přikryté pokličkou asi 8 minut, dokud se mušle neotevřou. Zavřené mušle opět vyhodíme. Z otevřených vyjmeme maso a odložíme stranou.

2

Stroužky česneku oloupeme a pomocí nože utřeme. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj česnek a 5 minut ho podusíme. Poté přidáme na pánev rajčata i se šťávou a vše promícháme. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou zhruba 20 minut. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme maso z mušlí a prohřejeme ho.

3

Petrželku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Poté je vložíme zpět do hrnce, přidáme omáčku s masem, petrželku a opatrně promícháme. Podáváme v nahřáté míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept