Recept

Špagety se sardinkami a piniovými jádry

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42517
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
1 ks Fenykl čerstvý
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Sardinka obecná
350 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
21% Sacharidy 74 g
31% Tuky 23 g
12% Sodík 237 mg
58% Bílkoviny 32 g

Špagety se sardinkami a piniovými jádry postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme filetované sardinky. Omyjeme je, osušíme a nahrubo nakrájíme. Hlízu fenyklu očistíme, omyjeme a pomocí struhadla nastrouháme na tenká kolečka, můžeme nakrájet. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, zbavíme jadýrek, znova opláchneme a nadrobno nakrájíme.

2

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Poté přidáme česnek a chilli papričku a podusíme. Následně přidáme fenykl a dusíme ještě 5 minut. Poté přimícháme sardinky a povaříme asi 4 minuty. V druhé pánvi bez tuku opražíme piniová jádra.

3

Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

4

Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Citron omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme kůru. Z ostrouhaného citronu vymačkáme 1 lžíci šťávy. Kůru a šťávu přimícháme k sardinkám. Přidáme piniová jádra, petrželku a dochutíme pepřem a solí. Přimícháme zbytek oleje, opatrně těstoviny promícháme a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept