Recept

Volarská velikonoční vejce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42518
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Kopřiva
3 dl Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
8 ks Rohlíky bílé
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
3,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové koleno uzené
4 l Voda pitná
2,5 dl Zakysaná smetana
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 979 kcal
Kilojoule 4 097kJ
35% Sacharidy 126 g
48% Tuky 36 g
38% Sodík 751 mg
62% Bílkoviny 35 g

Volarská velikonoční vejce postup přípravy receptu:

1

Omyjeme mladé kopřivové listy a spaříme je vroucím mlékem, kopřivy poté nadrobno posekáme a dáme do mísy. Maso z uzeného kolena pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy. Poté pomeleme 8 rohlíků, které přidáme do mísy ke kopřivám.

2

Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli s masem osmažíme dorůžova. Vychladlou směs přidáme ke kopřivám. Do mísy ještě přidáme 500 g hrubé mouky, 2.5 dl zakysané smetany, 5 vajíček a sůl. Promícháme a uhněteme tuhé těsto.

3

V hrnci přivedeme k varu asi 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Velkou lžicí vykrajujeme těsto tak, že tvar připomíná vejce. Pomalu je vaříme 10-12 minut.

4

Uvařená "vejce" rozkrájíme a podáváme s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept