Drožďová pomazánka s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drožďová pomazánka s hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 42520 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
25 g | Cibule - nať |
50 g | Droždí |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g | Křen |
15 g | Máslo čerstvé |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 418,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule - nať, Droždí, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drožďová pomazánka s hráškem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme rozdrobené droždí, osolíme a mícháme, až se roztavené droždí rozpadne na kaši. Pánev odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím scedíme hrášek a rozmačkáme vidličkou, očištěný křen nastrouháme a cibulovou nať posekáme najemno. K vychladlému droždí přimícháme rozmačkaný hrášek, strouhaný křen a dáme do lednice vychladit. |
2 | Při podávání sypeme posekanou cibulovou natí. |