Letní rybízový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní rybízový salát
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 42525 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
300 ml | Mléko plnotučné |
300 g | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 430kJ
5% Sacharidy 18 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 1 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 206,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 465,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní rybízový salát postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuličky rybízu vsypeme do mísy a posypeme cukrem. Rozmačkáme je vidličkou, přilijeme vychlazené mléko a dobře promícháme. |
2 | Salát podáváme vychlazený. |
Poznámka
Množství cukru upravíme podle chuti.