Fazolový salát s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 42526 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Fazole bílé |
100 g | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 119,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole uvaříme v 1500ml osolené vody doměkka, slijeme a necháme vychladnout. |
2 | Očištěný celer spolu s očištěnou mrkví nastrouháme a vsypeme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané bylinky a uvařené fazole. Přilijeme olivový olej a vše promícháme. |
3 | Ze 100ml vody, octa, cukru, soli a pepře umícháme zálivku. Nalijeme ji na salát, promícháme a necháme v chladničce proležet. |