Recept

Makarony s Venušinými mušlemi a bazalkovým pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42527
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 hrst Bazalka
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Mušle Venušiny
5 polévková lžíce Olej olivový
30 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 453kJ
22% Sacharidy 78 g
22% Tuky 17 g
25% Sodík 505 mg
54% Bílkoviny 30 g

Makarony s Venušinými mušlemi a bazalkovým pestem postup přípravy receptu:

1

Opláchneme bazalku a osušíme ji. Lístky otrháme najemno nasekáme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Piniové oříšky též nasekáme najemno. Bazalku, česnek a piniové oříšky dáme do menší misky a zalijeme 3 lžícemi olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem a pesto promícháme.

2

Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Nahřejeme si dostatečně velkou mísu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a přendáme do připravené nahřáté mísy.

3

Mušle omyjeme, otevřené rovnou vyhodíme, zbytek necháme okapat. Ve velké pánvi rozpálíme zbytek oleje a přidáme citronovou šťávu. V pánvi pod pokličkou mušle několik vteřin podusíme, aby se otevřely. Ty, které se neotevřely, vyhodíme.

4

K makaronům přidáme pesto a mušle, promícháme. Upravíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept