Recept

Grilované slávky se zázvorem a pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42533
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
85 g Chléb pšeničný (bílý)
2 kg Mušle slávky
1 polévková lžíce Pesto
4 plátek Šunka parmská
110 g Víno bílé
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
9% Sacharidy 32 g
19% Tuky 14 g
79% Sodík 2 g
110% Bílkoviny 62 g

Grilované slávky se zázvorem a pestem postup přípravy receptu:

1

Slávky důkladně kartáčkem očistíme, namočíme na 5 minut do studené vody a necháme okapat. Postup ještě jednou zopakujeme. Odstraníme řasy a použijeme pouze uzavřené lastury.

2

Vložíme do velkého hrnce, zalijeme vínem a přidáme prolisovaný česnek. Zakryté zprudka povaříme cca 3 minuty, dokud se lastury neotevřou. Poté vyjmeme a vývar uchováme. Z každé slávky odstraníme bezmasou polovinu lastury a rozložíme je na plech.

3

V misce promícháme nadrobno nakrájenou šunku s rozdrobeným chlebem, bazalkovým pestem a strouhaným zázvorem. Přidáme 1-2 lžíce vývaru.

4

Každou slávku pokryjeme vrstvou připravené směsi a na grilu rozpáleném na nejvyšší teplotu grilujeme cca 2 minuty dozlatova. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept