Jednoduchý recept

Ústřice po provensálsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42534
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

0,5 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
100 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 kg Ústřice
140 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 039kJ
6% Sacharidy 21 g
41% Tuky 31 g
17% Sodík 334 mg
45% Bílkoviny 25 g

Ústřice po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Olej vlijeme do velké pánve, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky pokrájenou papriku, rajčata, kousky celeru, nadrobno nasekaný česnek a za stálého míchání cca 5 minut zprudka orestujeme.

2

Vložíme ústřice, přilijeme víno, vmícháme nasekané bylinky a ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme, dokud se lastury neotevřou.

3

Hotové rozložíme na misky.

Poznámka

Pokrm doplníme salátem nebo čerstvou bagetou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept