Ústřice po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice po provensálsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 42534 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
0,5 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 kg | Ústřice |
140 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 738,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika červená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Ústřice, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Olej vlijeme do velké pánve, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky pokrájenou papriku, rajčata, kousky celeru, nadrobno nasekaný česnek a za stálého míchání cca 5 minut zprudka orestujeme. |
2 | Vložíme ústřice, přilijeme víno, vmícháme nasekané bylinky a ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme, dokud se lastury neotevřou. |
3 | Hotové rozložíme na misky. |
Poznámka
Pokrm doplníme salátem nebo čerstvou bagetou a podáváme.