Závitky z mletého masa v čínském zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z mletého masa v čínském zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 42535 |
Ingredience
100 g | Camembert |
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
400 g | Maso mleté - mix |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
240 g | Shiitake houby |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 dl | Voda pitná |
0,5 l | Vývar drůbeží |
1 ks | Zelí čínské |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 251,9mg |
Draslík | 864,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Pažitka, Rajčata, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Camembert, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z mletého masa v čínském zelí postup přípravy receptu:
1 | Z čínského zelí oddělíme 8 listů a krátce je blanšírujeme. Uvaříme 2 vejce na tvrdo, drobně je nasekáme a 60 g hub nakrájíme na malé kousky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a bílých vnitřků a nakrájíme na kousky. Cibule a bylinky drobně nasekáme, housky navlhčíme a vymačkáme. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. |
2 | Mleté maso smícháme s houskami, cibulí, syrovými a vařenými vejci a paprikou. Okořeníme solí a pepřem a zjemníme bylinkami. Vše spolu řádně promícháme. Na rozložené listy čínského zelí rozdělíme masovou náplň a listy stočíme. Závitky vložíme na pánev s 1 polévkovou lžící rozpáleného másla a krátce opečeme. Zalijeme trochou vývaru a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme asi 20 minut. |
3 | Závitky obložíme camembertem, ozdobíme kousky rajčat a při 180 °C krátce zapečeme. Zbývající houby nahrubo nakrájíme, opečeme na másle a zalijeme zbytkem fondue. Okořeníme solí a pepřem. Houby rozdělíme na talíře a doprostřed uložíme závitky. |