Jednoduchý recept

Zapečené žampiony plněné pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42536
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata sušená sterilovaná
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
14 ks Žampiony čerstvé
Pesto
120 g Bazalka
2 stroužek Česnek
140 ml Olej olivový
60 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
35 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,940 kcal
Kilojoule 8 116kJ
47% Sacharidy 171 g
181% Tuky 136 g
100% Sodík 2 g
118% Bílkoviny 66 g

Zapečené žampiony plněné pestem postup přípravy receptu:

1

Ze žampionů odkrojíme nohy a spolu se dvěma klobouky nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném másle osmahneme doměkka, společně s nadrobno nasekanou cibulkou. Odstavíme, přidáme okapaná rajčata a strouhanku, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a důkladně promísíme.

2

Vnitřky klobouků vytřeme pestem a naplníme připravenou nádivkou. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 10 minut. Hotové ihned podáváme.

3

Na pesto dáme do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky a parmezán a důkladně rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, dokud omáčka není hustá. Osolíme a opepříme dle chuti.

Poznámka

Houby můžeme naplnit až 8 hodin předem. Zapékáme vždy až těsně před podáváním. Můžeme použít i hotové pesto kupované.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept