Králičí stehna s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna s uzeným masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42538 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
380 g | Cibule |
600 g | Králičí stehna |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
5 g | Sůl |
200 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 357,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Stehna očistíme, omyjeme vodou a osušíme. Potřeme drceným česnekem se solí a dáme přes noc uležet. |
2 | Uzené maso pokrájíme na kostičky, přendáme do hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova. Vložíme stehna, okořeníme a osmažíme, zalijeme vodou a zakryté podusíme. Hotové maso vyndáme a šťávu vydusíme do tuku. Zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozšleháme a provaříme. |
Poznámka
Podáváme s knedlíkem.