Králík po mělnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 64 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po mělnicku
Celkový čas: | 64 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 4 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
130 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
800 g | Králík |
1 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Sůl |
3 dl | Víno červené |
2 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 198,5mg |
Draslík | 945,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Králík, Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po mělnicku postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce (z hlavy a trupu uděláme polévku) a osolíme. Na rozehřátém másle i oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme králičí maso a smažíme za všech stran. Zalijeme vývarem, dusíme do poloměkka, poté přilijeme víno, přidáme kečup i majoránku, zahustíme změklým máslem smíchaným s moukou a dobře provaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s jemným knedlíkem, polité přecezenou omáčkou.