Králík v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík v aspiku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
6 stroužek | Česnek |
1200 g | Králík |
120 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
30 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 743,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 112,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Sůl, Víno bílé, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na kusy, vložíme do kameninové nádoby, přidáme celý česnek, na kousky pokrájenou mrkev, celer, |
2 | pórek, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Necháme marinovat 2 - 3 dny. Poté maso vyndáme a na olivovém oleji osmažíme. Vložíme zeleninu z marinády, přelijeme scezenou marinádou i vodou, osolíme, opepříme a povaříme do měkka. Hotové maso vykostíme a i se zeleninou rozkrájíme na drobno. Dáme do okořeněného vývaru a vmícháme ve vodě namočenou želatinu. Formu vyložíme fólií, nalijeme směs z králka a zeleniny, zabalíme do fólie a dáme do lednice vychladit. Podáváme druhý den. |
Poznámka
Servírujeme studené. Podáváme následovně: na plochý talíř rozložíme hlávkový salát, přelijeme dresinkem a poklademe nakrájenými plátky.