Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 42544 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Příprava masa | |
---|---|
70 ml | Džus hruškový |
600 g | Hovězí svíčková |
2 g | Oříšky piniové |
50 g | Salát hlávkový |
Kořenící omáčka | |
16 g | Česnek |
28 g | Cibulka jarní |
36 g | Cukr krupice |
21 g | Med včelí |
26 ml | Olej sezamový |
90 ml | Omáčka sójová |
0,5 g | Pepř černý mletý |
16 ml | Sirup zázvorový |
6 g | Sůl sezamová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 583,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus hruškový, Hovězí svíčková, Oříšky piniové, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Med včelí, Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sirup zázvorový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl sezamová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tuk a šlachy a nakrájíme ho přes vlákno na silnější obdélníčky - asi 5 x 7 cm. Plátky masa lehce naklepeme a necháme marinovat v hruškovém džusu 10 minut. |
2 | Kořenící omáčku připravíme tak, že česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno a smícháme je s cukrem, medem, olejem, sójovou omáčkou, pepřem, solí a zázvorovým sirupem. |
3 | Hlávkový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a rozebereme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat na sítu. Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na jemný prášek. |
4 | Plátky masa obalíme v kořenící omáčce. Na předehřátém grilu kousky masa opečeme z každé strany tak, že maso opékáme 15 cm nad zdrojem tepla, abychom ho nespálili. |
5 | Opečené maso servírujeme na mělčích miskách, posypané rozdrcenými piniovými oříšky a obložené listy hlávkového salátu. |