Recept

Králík se zakysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42549
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 plátek Celer bulvový
100 g Cibule
2 g Kari koření
750 g Králičí maso
8 dkg Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
5 g Šalvěj sušená
10 dkg Slanina vepřová
5 g Sůl
1 l Voda pitná
300 g Zakysaná smetana
3 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
3% Sacharidy 11 g
148% Tuky 111 g
43% Sodík 865 mg
78% Bílkoviny 44 g

Králík se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle do červena, dáme stranou a v tuku smažíme králíka.

2

Přisypeme nakrájenou cibuli, okořeníme, osolíme a za občasného podlévání podusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu dáme vysmahnout, zalijeme vodou a podlijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Provaříme, scedíme, vložíme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme octem, maso pokrájíme na porce.

Poznámka

Podáváme s noky, těstovinou, rýží nebo bramborovými kroketami a kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept