Recept

Teplý salát z hovězího masa - Bul gogi

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 42551
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
300 g Hovězí svíčková
20 ml Olej stolní
100 g Salát hlávkový
50 ml Sirup hruškový
Kořenící omáčka
16 g Česnek
14 g Cibulka jarní
12 g Cukr krupice
10 g Med včelí
13 ml Olej sezamový
36 ml Omáčka sójová
0,5 g Pepř černý mletý
3 g Sůl sezamová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
8% Sacharidy 29 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 88 mg
44% Bílkoviny 25 g

Teplý salát z hovězího masa - Bul gogi postup přípravy receptu:

1

Kořenící omáčku připravíme tak, že nasekáme oloupanou cibulku a česnek nadrobno a přimícháme k nim cukr, med, olej, sojovou omáčku a sůl a pepř.

2

Maso propláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho proti vláknu na tenké obdélníčky (asi 4 x 5 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kousky, velké asi půl centimetru. Salát propláchneme pod tekoucí vodou, rozdělíme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat. Plátky masa promícháme s připravenou kořenící omáčkou, přimícháme k němu i nakrájenou cibuli a necháme ho 30 minut odležet. Odleželé maso v omáčce potom opékáme na pánvi - první 3 minuty zprudka, potom na mírnějším plameni dalších 5 minut. Osmažené maso podáváme teplé, obložené listy hlávkového salátu a přelité hruškovým sirupem.

Poznámka

Pro chuť je možné přidat houby nebo mrkev.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept